1 zucchini, skär den i tunna strimlor ca 2 cm breda m potatisskalare. (300 g)

1/2 purjolök i 1-cm skivor (100 g, knappt)

1/3 blomkålshuvud i små buketter och stammarna skurna i småbitar (100 g)

10 g torkad svamp el 100 g färsk. Blöt upp den torkade svampen och krama ur den före tillagning.

olivolja.

Stek hastigt zucchini och svamp på hög värme i omgångar, blomkålen behöver lägre värme, purjon ska snarare smältas ned på låg värme än stekas. Lägg tillslut ihop alltihop och blanda i stekpannan, om det får plats, annars i värmetålig bunke. Servera ljummen till t ex rökt fisk. Kan även serveras kall med majonnäs.

Hela alltet blir då 15 kh högt räknat med uppgifter från kh-listan på lchf.se. Det räckte till 2 personer och två middagar dvs 4 rätt rejäla portioner vilket ger ca 3,7 kh/portion. Kaloriinnehållet är förstås först och främst beroende på mängden olja man använder, grönsakerna är alla av den kalorisnåla sorten.