Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Recept Proteinbröd - är detta ok?

  1. #1
    Reg.datum
    jun 2011
    Inlägg
    10

    Recept Proteinbröd - är detta ok?

    Fick detta från en norsk kollega. Smakar väldigt bra måste jag säga. Men är det ok?

    Proteinbrød

    2 stk brød:
    12 egg
    800g creme fraiche
    4,5 ss bakepulver
    120 g linfrød
    180 g kruskakli
    150 g sesamfrø
    135 g solsikekjerner
    9 ss olje\smør
    1,5 ts salt

    Pisk egg,bland inn creme fraich og olje.tilsett resten

    180 grader-45\55 min
    Oppbevares i kjøleskap

  2. #2
    Reg.datum
    jun 2012
    Inlägg
    644
    Om det är ok, vet egentligen bara du själv utifrån de gränser du själv ätter för ditt LCHF:ande och beroende på hur mycket du tänker äta av brödet. Bäst vore egentligen att släppa taget från hela brödkulturen, ty det är sällan substitutet blir ens i närheten av det man hoppas på. Bäst är att skaffa nya vanor och favoriter och lämna de gamla därhen. Det finns mycket man kan ersätta gammalt med.

  3. #3
    Reg.datum
    jun 2011
    Inlägg
    10
    Ok, om jag då vänder på frågan. Är det något i receptet som innehåller mycket kolhydrater? Jag kan inte se något av ingredienserna, men jag är heller inte expert!

  4. #4
    Reg.datum
    jun 2011
    Inlägg
    10
    Det smakar helt ok iaf! Har mer eller mindre levt efter LCHF i över 2 år och saknat bröd. Kom över detta och tycker det var ett bra alternativ.

  5. #5
    Reg.datum
    jun 2012
    Inlägg
    644
    Din bröddeg ger fäljande näringsvärden:

    7267 Kcal
    628 gram fett
    212 gran proteiner
    116 gram kolhydrater

    Energifördelningen blir:

    81% fett
    12% proteiner
    7% kolhydrater

    Dela mängden kolhydrater med antalet brödskivor du ämnar att skiva av brödet, så får du fram ett antal som du kan äta utifrån den typen av LCHF som du tänker att tillämpa.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •