Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Skillnad på fryst och färsk lök?

  1. #1
    Reg.datum
    okt 2013
    Inlägg
    2

    Skillnad på fryst och färsk lök?

    Färsk gul lök innehåller 7,3 g kolhydrater, medan fryst gul lök innehåller endast 4;1 g.
    vad beror detta på? Skall man hacka och frysa löken innan användning? Är det någon som vet något om detta?

  2. #2
    Kolhydrater försvinner inte om man fryser och hackar, tyvärr. Räkna med ett snitt på ca 6 gram per hekto oavsett om den är fryst eller ej. Det går ju inte att veta exakt hur mycket kh det är i löken du äter för det beror på allt från specifik löksort till jordmån, hur snabbt den har växt osv. osv., men som sagt, räkna med ca 6 gram per hekto oavsett vilken gul lök du äter. Du lär inte äta flera hekto varje dag så det är inte livsviktigt.

    http://www.valutronic.se/weightloss/khtabell.pdf

  3. #3
    Reg.datum
    okt 2013
    Inlägg
    2
    Låter rimligt, man blir lite konfunderad när det står så i Livsmedelsverkets databas, och även på påsen till den frysta löken.

  4. #4
    Reg.datum
    maj 2012
    Inlägg
    283
    Näringsvärden är ju alltid ett slags riktvärde mer än en absolut sanning, vill man ha de exakta näringsvärdena måste man analysera just det partiet lök precis som man gör med hö till hästar och andra djur (om man är noga). Har växten växt i mycket sol blir det mer socker i växten osv.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •